E Floriánek

Žlutý čaj

20.1.2017
Posted by
Nezařazené
Jedine
</div>
<p>Pití žlutý čaj je opravdovým luxusním zážitkem. Jejich nálev má zlatavě žlutou barvu, chuť j příjemně nasládlá až medová. Jejich příprava a sušení čajových lístků formou polofermentace jsou finančně náročné, a proto jejich nabídka není tak široká.<br />
Mezi nabídkou žlutý čaj nalezneme ale i čaje zelené, ovšem té nejvyšší kvality, které byly připravován pro císaře, a nazývány jako císařské nebo také žluté. Zpracování lístků <a href=žlutý čaj je podobné jako u zeleného, nejde o fermentaci, ovšem sušení neprobíhá rychle jako u zeleného, ale pomalu, v silných vrstvách.

Sušení čajových lístků

Čajové lístky jsou sušeny pomalu a pod lněnou tkaninou, a tento proces je vlastně polofermentací. Takto si získá svou typickou barvu, a dále i vůni a chuť.

Žlutý čaj
Ohodnoťte příspěvek

Štítky:

Comments are currently closed.

Pages

Categories

  • Žádné rubriky